Виктория Георгиева: Бях срамежлива, но упорита

Дамата, която ще ви представим днес е едва на 21 години, но вече е успешна певица. Виктория Георгиева беше участник в четвъртия сезон на X Factor, където я наричат българската Адел. След успешното си представяне в предаването, тя започва самостоятелна кариера и вече има няколко сингъла. Виктория Георгиева прекарва известно време и в Лос Анджелис, за което разказва специално за Кариерния Кошер.

Снимка: Димитри Стефанов

Какво си спомняш за първия път, когато поиска да станеш певица?

Спомням си, че тогава беше много нашумял сериалът “Хана Монтана” и постоянно го гледах. Един ден реших, че искам да бъда като нея и се записах на уроци по пеене. Така започна всичко. В началото умирах от срам. Пеех с гръб пред хората, криех се, нямах никаква смелост, но в същото време бях много нахъсана да се уча и бях много упорита.

Какви са предимствата да участваш в голям риалити формат като X Factor?

Предимствата са това, че се учиш да работиш с голям екип от хора, учиш се на дисциплина, бързи реакции и аз лично се научих да помня песни страшно бързо, защото преди предаването не го умеех. Х Factor е страхотна школа и незабравимо преживяване!

Колко време прекара в Лос Анджелис и какво прави там?

Бях в Лос Анджелис за 10 дена. Интересното беше, че заради многото часове разлика си лягах в 9-10 вечерта и ставах в 6 сутринта, което за мен е нещо изключително, защото много обичам да си поспивам. Бях много свежа и нямах търпение да обикалям из града. Първите дни пообикалях из някои известни кътчета на LA и след това се захванах да работя по нови музикални проекти.

Какво си взе от Лос Анджелис и пренесе “тук”?

Песента ми “I Wanna Know”. Взех някои сувенири за мои близки и за дома ми, но най-вече си пренесох с мен много позитивни емоции и спомени.

Иска ли ти се да заминеш за постоянно някъде “там” и защо?

Много ми се иска, но може би не за постоянно, защото България ми е родината и много ще ми липсва.

Какво е мнението ти за музикалния бизнес в България? Какви трудности срещаш?

Честно казано нямам добро мнение за музикалния бизнес в България. За жалост българите сме завистлив народ и понякога дори злобен. Не се подкрепяме или радваме на успехите на другия, което ме натъжава. Всеки гледа да смачка другия. Може би и извън държавата ни го има това, но тук ми идва в повече и за това понякога ми се иска да се махна, но после бързо ми минава.

виктория георгиева
Снимка: Димитри Стефанов

Коя е любимата ти песен и/или изпълнител?

Определено Billie Eilish. За мен тя е най-голямото ми вдъхновение на този етап. Има толкова нежен и топлещ душата глас, че всеки път се разтапям като я слушам. Била съм на нейн концерт и септември ще ходя отново, защото веднъж не ми стига.

Какво си мислиш/казваш всеки път, преди да излезеш на сцената?

Напоследък съм станала голям непукист. Не си казвам нищо особено. Обикновено си премислям какво да разкажа на хората и как да ги доближа повече до мен като емоция, защото да пееш е лесно, но това не стига понякога. Хората искат да разберат повече за теб, да им разкажеш някоя история, дори да поздравиш някой. Да си артист не е лесно.

В какъв стил музика искаш да се развиваш?

Не искам да се определям в един стил, защото постоянно се променям и вкуса ми се изменя. Правя това, което ми е на сърце и така както го усетя на момента.

Подготвяш ли нова песен и кога можем да я очакваме?

В момента подготвям албум, който се надявам да излезе до средата на другата година. А нов сингъл мисля да пусна до края на октомври или началото на ноември.

Leave a Reply

Your email address will not be published.