Как да се подготвиш за Кариерен Кошер?

Чу ли какво ще се случва на 4-ти септември в Интер Експо Център? Кариерен Кошер – кариерното събитие за българи с опит в чужбина, ще гъмжи от хора, компании и идеи!

Вратите на Кошера се отварят в 11:30. А в 12:00 започва откриването.

Ако все още не си се регистрирал за Кариерен Кошер 2019, направи го сега бързо и безплатно. За да се чувстваш в свои води на Кошера, запознай се с тези няколко съвета, които ти помагат да се подготвиш за събитието:

Предварителна подготовка

Предварителната подготовка за събитието е също толкова важна, колкото и самото присъствие на Кариерния Кошер. За да можеш да оползотвориш деня е хубаво да планираш времето си предварително. Разбира се, в хода на деня този план може да претърпи изменение, но е добре да имаш “скелето”. Основната подготовка включва предварително “набелязване” на компаниите, с които искаш да се срещнеш и да говориш на живо. Можеш да направиш това и в мобилното приложение към събитието.

На следващо място е хубаво да планираш кои части от семинарната програма искаш да посетиш, за да можеш да разпределиш времето си с компаниите спрямо часовете на конференцията. И тук мобилното ни приложение може да ти е от полза. Нанеси си в календара дискусиите, които искаш да чуеш и си сложи напомняне. Не на последно място подбери предварително в кои активности искаш да се включиш. В деня на събитието може определени лекции, компании и активности също да привлекат вниманието ти, така че остави си достатъчно време, за да не изпуснеш нищо от онова, което Кошера може да ти предложи.

Готовност за представяне

кариерен кошер

Голяма част от подготовката ти включва и самото ти представяне пред компаниите. Бъди готов с визитки или LinkedIn профил, които да споделиш с компаниите, които си си набелязал или спонтанно привлекат вниманието ти. Бъди готов да се представиш и лично с няколко изречения (не повече от 2 мин. представяне), с които да впечатлиш изложителите и да започнеш разговор. Обърни предварително внимание и на дрескода си за деня на събитието. От една страна, подходящото облекло ще покаже професионализма ти пред работодателите. От друга страна, на място ще има възможност да ти бъде направена професионална снимка за CV или LinkedIn, така че професионалното облекло ще ти бъде от полза и за тази цел. На място ще получиш и дрескод съвети за интервю, които ще можеш да използваш в бъдеще.

Съвети за нулев отпадък

Тази година Кариерен Кошер поема по пътя към нулевия отпадък и те призоваваме да вървиш по този път заедно с нас. За целта сме ти подготвили няколко основни съвета, за да може да приближим събитието заедно до нулевия отпадък. Най-важният ни апел е да не внасяш излишна пластмаса и хартия на Кошера. На събитието ще има минерална вода в напълно рециклируеми бутилки, благодарение на минерална вода Банкя. Приканваме те и да намалиш използването на хартиени CV-та. Можеш да ги замениш с онлайн вариант на твоето CV или LinkedIn профил, които да изпратиш на компаниите след събитието и да им благодариш за отделеното време. Не на последно място, за всеки боклук, който се наложи да изхвърлиш, ще има специално място. Призоваваме те да изхвърлиш боклуците си разделно в специално обособените кошчета от нашите партньори от Екопак. След събитието всички отпадъци ще бъдат рециклирани.

Вземи максимума от събитието

Не пропускай нищо от деня и вземи максимума от събитието! За да се възползваш пълноценно от този ден, отдели си време за нетуъркинг и правене на нови контакти. Ще можеш да спечелиш ценни познанства в професионален, а и в личен план, и ще обмениш опит и идеи с хора от различни сфери на дейност. Опитай се да си на мястото на събитието през целия ден или поне през по-голямата част от деня, за да можеш да обиколиш щандовете на компаниите-изложители, да участваш различните зони и активности, както и да чуеш лекторите в семинарната програма. Не пропускай да дойдеш и на афтър партито ни в Switch, за да разпуснеш след дългия ден и да натрупаш още ценни запознанства.

Бъди на 4-ти септември в Интер Експо Център на Кариерен Кошер 2019

Очакваме те!

Leave a Reply

Your email address will not be published.