Мобилни приложения за търсене на работа

Вече всичко може да се случи в мобилни приложения – от търсене на партньор до търсене на работа. Тук ще ти представим няколко мобилни приложения, които ще те преведат през целия процес от създаване на CV, търсене на работа, писане на мотивационно писмо до подготовка за интервюто. В това видео ще намериш и допълнителна информация за сайтове за кариерно развитие, техните предимства и недостатъци. А за да се срещнеш на живо с топ компании, не пропускай да се регистрираш за Кариерен Кошер 2019.

За писане на CV

Resume Star е приложение, което ти позволява да създадеш своето CV в определен дизайн, с което да напреднеш в кариерата. Работата с приложението е интуитивна, като се налага само да въведеш професионалната си информация, а приложението ще свърши всичко останало. То форматира и създава PDF файл, който може директно да пратиш по имейл, да качиш в онлайн пространството или да принтираш. И всичко това се случва за няколко минути. На платформата има и 10 примерни CV-та, които да те вдъхновят да създадеш своето, като няма лимит за броя на биографиите, които може да създаваш/изпращаш.

За търсене на работа

nPloy-Logo

nPloy е интерактивно и интуитивно приложение, което ти помага да си намериш работа в три лесни стъпки. Първата особеност на приложението е, че можеш да създадеш свое собствено CV в платформата за по-малко от 1 минута. След като си въвел своите интереси и критерии за мечтаната работа, можеш да започнеш да преглеждаш само релевантните за теб обяви. Работодателите също могат да ти отправят предложения за работа, свързани с твоите интереси. Третата стъпка в платформата е самата комуникация между теб и работодателя. Можеш да пишеш директно съобщение, да изпращаш документи и да насрочите интервю.


noble hire

Noble Hire е онлайн платформа за търсене и намиране на работа, която свързва компетентни кадри с подходящите за тях компании. Първоначално попълваш еднократно резюме форма. След това можеш да кандидатстваш за всички позиции в платформата, като тя ще те свърже с най-подходящите за теб компании в зависимост от това какви са интересите ти. Компаниите също имат свои детайлни профили, които спомагат за по-ефективната съчетаемост между теб и тях. Особеното в платформата е опцията да препоръчаш човек за дадена позиция, а ако той бъде успешен, получаваш солиден бонус.


LinkedIn е мобилното приложение, което ще ти помогне да навигираш цялостната си кариера навсякъде и по всяко време. То дава достъп до всички функционалности на уебсайта LinkedIn. Позволява ти да търсиш нова работа, да се свързваш с мрежа от професионалисти и да си в час с всичко, което се случва около професионалните ти контакти и индустрията, в която работиш. Можеш както да търсиш, така и да бъдеш намерен от бъдещия си работодател. Платформата дава възможност и да следиш последните новини и съдържание около своята сфера на дейност. Приложението е безплатно за теглене и употреба.


Glassdoor ти дава възможност не само да търсиш подходяща работа, но и да запазваш в приложението обявите, които харесваш, за да се върнеш към тях по-късно. Интересна функционалност на платформата е, че можеш да правиш проучвания за компаниите, които те интересуват, от гледната точка на служителите им. Те дават мнения за компанията като цяло, информация за заплатите, въпроси от интервютата за наемане. Също така можеш да последваш компаниите, които харесваш, и да получаваш известия за всякакви новини и обяви за работа от тях. В приложението можеш да правиш и проучване за средните и базовите заплати в компаниите.


CareerBuilder ти позволява да започнеш веднага да го ползваш, като влезеш с профила си от социалната мрежа. На вградената карта можеш да видиш обявите за работа около теб. Може да филтрираш по различни критерии като наименование на длъжността, размер на заплатата и разстояние на работодателя от теб. И тук имаш опцията да създадеш или качиш вече готово CV с Dropbox или Google Drive. Също така и да кандидатстваш само с един клик за по-малко от минута. Една от новите опции в приложението е, че ти позволява да направиш снимка на CV-то си на хартиен носител,  да я качиш в приложението и да я конвертираш във формат, който позволява редакция.


За писане на мотивационно писмо

Cover Letter Creator (iOS) / Cover Letter Maker (Android) са приложения, които ще ти помогнат при писането на мотивационното ти писмо. Опцията за iOS създава писмото вместо теб, след като въведеш своите данни и информация за предишен професионален опит. Вече готовото писмо можеш да ползваш и изпращаш неограничен брой пъти. Приложението за Android предлага над 100 образци на мотивационни писма за работа и стаж, разделени в различни сфери и категории. С един клик готовото мотивационно писмо може да се конвертира в PDF файл, който да разпространяваш свободно. И в двете приложения всичко става за минути.

За подготовка за интервю

Interview Questions and Answers (Android & iOS) са приложения, които ще ти помогнат да се подготвиш за вече насрочено интервю за работа. Приложението за iOS дава детайлни отговори на най-честите въпроси, задавани на интервютата. Те са разделени в няколко подкатегории като “въпроси за теб”, “въпроси защо напускаш работата си”, “въпроси за заплатата”, “въпроси за квалификацията ти”. Имаш и опция за търсене на въпрос по ключови думи. Аналогът на приложението в Android съдържа над 500 примерни въпроса, разделени отново в подкатегории. Приложението ти помага и да репетираш своите отговори, а по-късно да ги сравниш помежду им.


Кариерен Кошер 2019 в Attendify

attendify

Не пропускайте да свалите и Attendify – мобилното приложение за Кариерен Кошер 2019.

1. Сваляте си приложението Attendify от App Store или Google Play
2. Направете си собствен профил с имейл
3. Напишете Кариерен Кошер 2019 в search
4. Join и се кефете на всички функции


Leave a Reply

Your email address will not be published.